Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Assistant Breeder Leafy

Trinette van Selling

Crop Breeding Manager

Breeding Team Leafy

 

Coordinatie van testen

Jij hebt passie voor plantenveredeling en jij bent een teamplayer die secuur werkt en goed kan plannen. Die kwaliteiten en jouw werkervaring zet je als Assistant Breeder in. Zo draag je bij aan het op verantwoorde wijze ontwikkelen van gezonde, innovatieve groenterassen.

Wat ga je doen als Assistant Breeder?

Als Assistant Breeder ondersteun je het veredelingsteam. Je coördineert de samenstelling en uitvoering van moleculaire merker- en ziektetoetsen. Je verzamelt resultaten en verwerkt deze digitaal zodat ze voor de Breeders beschikbaar zijn. Daarnaast verzamel je diverse gegevens in de veredelingsproeven die van belang zijn voor de selectie. Hierdoor krijgt het veredelingsteam relevante informatie, zodat de goede rassen geselecteerd kunnen worden. Je werkt dus afwisselend in de kas, op het veld en op kantoor.

Team

Je werkt in een gespecialiseerd team dat verantwoordelijk is voor één van de sterk groeiende veredelingsprogramma's binnen de bladgewassen. Dit team bestaat uit (senior en assistant) Breeders en Technicians. Het team wordt geleid door de Crop Breeding Manager. 

Jouw kracht

Als Assistant Breeder ben je een betrokken medewerker die zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. Je hebt ambitie om zelf te groeien in deze rol, maar ook om met het team het veredelingsprogramma succesvol te maken. Je staat stevig in je schoenen en hebt relativeringsvermogen. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om goed samen te werken met collega' s en contact te onderhouden met externe contactpersonen. Je bent praktisch ingesteld, werkt precies en gestructureerd. Je snapt dat het teambelang altijd voor gaat.

Kortom, jij:

  • hebt minimaal een afgeronde 'groene' hbo-opleiding;
  • hebt goede kennis van plantenteelt en -veredeling, biotoetsen en moleculaire merkers;
  • communiceert vloeiend in het Engels, zowel in woord als geschrift;
  • hebt ervaring met het digitaal vastleggen, verwerken en analyseren van data.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA. 

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling via de onderstaande button. Meer informatie:

  • Annemarie Weening, Recruiter, 06 29706834