Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Assistant Seed Treatment

 

Kwaliteit van de groentezaden

Wat ga je doen als Assistant Seed Treatment?

Als Assistant Seed Treatment zorg je na een uitgebreide inwerkperiode ervoor dat de partijen zaad voldoen aan de kwaliteitsnormen. Je controleert de productiegegevens, stelt de machines in, registreert de partijgegevens en onderhoudt de gebruikte apparatuur. Dit doe je aan de hand van vaste protocollen en procedures. Samen met je collega's maak je een weekplanning om er voor te zorgen dat deadlines gehaald worden.

Er wordt van je verwacht dat je eventuele afwijkingen in partijen zaad signaleert en hier melding van maakt bij de Assistant Supervisor. Je registreert gegevens met behulp van de computer. Hierbij let je goed op dat de hoeveelheden kloppen en het juiste zaad voorbehandeld wordt. Als Assistant Seed Treatment maakt jouw nauwkeurige oog het verschil in de kwaliteit van het groentezaad en lever jij een belangrijke bijdrage aan een succesvolle levering aan onze klanten.

De afdeling

Je bent werkzaam in een schone productieomgeving waar richtlijnen gelden en professionaliteit en kwaliteit belangrijk is. Je komt terecht in een gezellig team van 3 personen, waar veel variatie is in de werkzaamheden. De afdeling waar je komt te werken valt binnen Processing en de afdeling zorgt ervoor dat het groentezaad op de juiste manier voorbehandeld wordt, zodat de zaden bij onze klanten uiteindelijk sneller en beter kunnen kiemen.

Jouw kracht

Je bent iemand die graag samenwerkt en zijn werkzaamheden duidelijk afstemt met collega's. In deze functie heb je te maken met collega's van verschillende afdelingen. Dit maakt je werk elke dag weer anders.Verder ben je goed in het werken aan de hand van procedures en instructies en

hebt ervaring in het bedienen van machines. Voor een kleine machinestoring draai jij je hand niet om en lost dat waar mogelijk zelfstandig op. Daarnaast heb je ervaring in het werken met geautomatiseerde systemen. Je werkt nauwkeurig en je kunt je makkelijk focussen.Tenslotte denk je graag mee over nieuwe ontwikkelingen en bent bekend met de LEAN werkwijze.

Kortom, jij:

  • hebt mbo- werk- en denkniveau;
  • hebt oog voor kwaliteit en bent kritisch;
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en schrift;
  • beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel;
  • beschikt over basiskennis van Excel en Word;
  • bent bereid om in het weekend te werken.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

  • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228 – 784 638