Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Vacature: Assistent Veredelaar

 

Innovatieve groentenveredeling

Jij hebt passie voor plantenveredeling en jij bent een team player die secuur werkt en goed kan plannen. Die kwaliteiten en jouw werkervaring zet je als Assistent Veredelaar in. Zo draag je bij aan het op verantwoorde wijze ontwikkelen van gezonde, innovatieve groenterassen.

Wat ga je doen als Assistent Veredelaar

Als Assistent Veredelaar geef je support aan het veredelingsteam. Een belangrijke taak daarin vormt het proces van ouderlijnvermeerdering en de zaadproductie van nieuwe rassen. Daarnaast coördineer je de samenstelling en uitvoering van moleculaire merker- en ziektetoetsen. Je verzamelt resultaten en verwerkt deze digitaal zodat ze voor de Veredelaars beschikbaar zijn. Daarnaast verzamel je diverse gegevens in de veredelingsproeven die van belang zijn voor de selectie. Hierdoor krijgt het veredelingsteam relevante informatie, zodat de goede rassen geselecteerd worden. Je werkt dus afwisselend zowel in de kas als op kantoor.

Je werkt in een gespecialiseerd en gedreven team dat verantwoordelijk is voor het veredelingsprogramma komkommers voor Noordwest-Europa. Dit team bestaat uit (senior en junior) veredelaars, bio-tech veredelaars, en technicians. Het team wordt geleid door de Crop Breeding Manager.

Als assistent veredelaar ben je een betrokken medewerker die zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om goed samen te werken met collega’ s en contact te onderhouden met externe contactpersonen. Je bent praktisch ingesteld, werkt precies en gestructureerd. Je snapt dat het teambelang altijd voor gaat.

Vereisten

Om deze functie tot een succes te maken, heb jij het volgende in huis:

  • Minimaal afgeronde ‘groene’ mbo-opleiding.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • Goede kennis van plantenteelt, en -veredeling, biotoetsen en moleculaire merkers.
  • Communiceren in het Nederlands en Engels gaat je gemakkelijk af zowel in woord als geschrift.
  • Ervaring met het digitaal vastleggen, verwerken en analyseren van data.

We zijn een groeiend, ondernemend en zelfstandig veredelingsbedrijf van groenterassen. We ontwikkelen op verantwoorde wijze gezonde, innovatieve groenterassen. En produceren en verkopen de zaden daarvan wereldwijd. Grote kans dus dat je regelmatig tomaat, komkommer, paprika, sla of andere groente van ons op je bord vindt. Waar je ook ter wereld bent.

Als medewerker van Enza Zaden heb je wereldwijd meer dan 1800 collega’s van 40 nationaliteiten. Goed samenwerken, ondernemerschap tonen en verantwoordelijkheid nemen zijn dan ook voor ons belangrijke vaardigheden die wij terug willen zien bij onze medewerkers. We bieden je een plezierige werkomgeving en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Solliciteren naar de functie van Assistent Veredelaar

Richt je sollicitatie aan Ingrid Bosch, onze recruiter, via de button onderaan op deze pagina. Neem voor meer informatie contact op met Ingrid op 0228 - 784 627