Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Kiemlaborant

Lucile Daron

Lucile Daron

Researcher

Seed Technology

 

Kiemkwaliteit onderzoeken

Op zoek naar afwisseling in je werk? En heb je affiniteit met planten? Op het kiemlaboratorium bij Enza Zaden geven we onze klanten garanties over de kiemkracht van ons groentezaad. Kom jij als Kiemlaborant onze zaden onderzoeken om te zien of ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen?

Wat ga je doen als Kiemlaborant?

Als Kiemlaborant ga je aan het werk in een groep met collega's en onderzoek je de kiemkwaliteit van groentezaden. Dit doe je door het uitvoeren van kiemtesten. Je zaait de zaden, beoordeelt nauwkeurig de opkomst van de kiemplanten en zoekt naar speciale afwijkingen. Resultaten voer je direct in op de computer. Je bent dus van het begin tot het einde betrokken bij het proces.

Daarnaast bepaal je het duizendkorrelgewicht van zaden en voer je onkruid- en zuiverheidstoetsen uit. Dagelijks voer je verschillende testen en handelingen uit, zowel in de kas als op het lab. Dit maakt dat je werkdag afwisselend is.

Jouw kracht

Voor een betrouwbaar resultaat van de kiemtesten is het belangrijk dat je erg nauwkeurig werkt. Je bent goed in plannen, organiseren en samenwerken met collega's. Ook werk je vlot met computers en heb je affiniteit met automatisering. Je neemt initiatief en kan ook buiten de kaders denken. Je bent niet bang om met interne en externe klanten te communiceren.

Verder ben je sociaal, resultaatgericht en pak je uit eigen beweging werk op. Je werkt deels zelfstandig aan de hand van een planning. Je bent bereid interne cursussen te volgen.

Kortom, jij;

  • hebt mbo-werk- en denkniveau;
  • houdt van gestructureerde werkwijzen en protocollen;
  • hebt affiniteit met planten;
  • hebt bij voorkeur ervaring met kiemwerkzaamheden;
  • beschikt over goede spreek- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse en Engelse taal;
  • durft initiatief te nemen;
  • kunt goed met de computer overweg en hebt affiniteit met automatisering.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt, en de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt, zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

  • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228 – 784638