Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Legal Counsel Corporate & Compliance

 

Vormgeven, verbeteren en implementeren

Wat ga je doen als Legal Counsel Corporate & Compliance?

Wij zijn op zoek naar een jurist die naast ervaring binnen het vennootschapsrecht ook ervaring heeft opgebouwd met compliance werkzaamheden. Een echte dubbelrol! 

Je bent betrokken bij M&A activiteiten, bewaakt samen met de paralegal de vennootschapsstructuur en je hebt een sturende rol in allerlei intracompany aangelegenheden. 
Je adviseert over internationale vennootschapsrechtelijke zaken en overige algemeen voorkomende juridische aangelegenheden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verder vormgeven, verbeteren en implementeren van het Business Ethics beleid. 

Je detecteert tijdig risico’s en helpt met onderzoek naar eventuele incidenten en rapporteert deze indien noodzakelijk. Je wijst werknemers op het belang van compliance (Business Ethics) binnen de organisatie en brengt dit op overtuigende en enthousiaste wijze over. Je doet dit onder andere door middel van het ontwikkelen van policies en het verzorgen van interne trainingen. Ontwikkelingen in (toezicht)wet- en regelgeving volg je op de voet.

Het is een uitdagende rol waarbij je zowel je algemeen juridische vaardigheden gebruikt als je corporate en compliance expertise. 

Het team

Het juridische team is inmiddels stevig verankerd binnen Enza Zaden. Het team bestaat uit vier ervaren legal counsels, een paralegal en een General Counsel.

Jouw kracht

In deze veelzijdige functie denk je mee met de (commerciële) praktijk, ben je creatief en neem je stelling indien nodig. Je bent een self-starter, kan uitstekend plannen en organiseren, neemt makkelijk initiatief, je hebt overtuigingskracht en een goed gevoel voor verhoudingen. Je bent resultaatgericht en in staat om helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, en je bent een stressbestendige teamplayer.

Kortom, jij hebt:

  • een afgeronde WO-opleiding Nederlands of Notarieel Recht; 
  • 5-10 jaar relevante werkervaring; 
  • aantoonbare ervaring met ondernemingsrecht én compliance; 
  • ervaring met de dynamiek van het bedrijfsleven; 
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw. 
Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden. 

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA. 

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar Juridisch Recruitment Bureau Skout, via onderstaande button. Meer informatie:

  • Natascha Jonkers (06-51459535) en Desiree Mohrmann (06-51463224) van Skout