Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Shipping Specialist Customer Services

 

Transporten coördineren

Heb jij passie voor de logistieke wereld en beschik je over hands-on mentaliteit?Het leuke van deze functie is, dat je administratief werk verricht, maar ook af en toe op de distributie aanwezig bent om zendingen te verwerken.

Wat ga je doen als Shipping Specialist Customer Services?

Als Shipping Specialist verzorg je de verzending van orders naar diverse landen met de daarbij benodigde exportdocumenten. Hiervoor maak je gebruik van een ERP-systeem en werk je met verschillende programma's van vervoerders en instanties. Je werkt nauw samen met je collega's van Customer Services en Distributie. Je houdt jezelf op de hoogte van de in- en externe eisen ten aanzien van de export, zowel op het gebied van douaneformaliteiten als fytosanitaire keuringen. In het verlengde hiervan zorg je ervoor dat de werkinstructies van landeneisen en vervoerders up-to-date-blijven. Je onderhoudt dagelijks contact met meerdere vervoerders over nieuwe en reeds verstuurde zendingen. Daarnaast ben je bereid om naast het administratieve en organisatorische werk ook zelf de handen uit de mouwen te steken.

Dus jij:

 • verwerkt exportorders, verricht de factuurcontrole en verzorgt de bijbehorende documenten en certificaten;
 • coördineert transporten naar distributeurs en met verzenders over de hele wereld;
 • hebt contact met transporteurs, ambassades en Kamer van Koophandel;
 • coordineert i.s.m. distributie de verzending van de orders;
 • bent verantwoordelijk voor het opmaken van de juiste documenten conform de wet- en regelgeving inzake verzendingen naar landen buiten de EU;
 • ondersteunt de Customer Services collega´s en werkt samen met Distributie;
 • werkt met een ERP-systeem.

Het team

Het Customer Service team bestaat uit 19 professionals met ieder een eigen verkoopgebied of verzendtaak. Binnen het shippingteam, bestaande uit 4 personen, heerst een prettige open sfeer waarbij de collega's elkaar graag helpen.

Jouw kracht

Je hebt een praktische instelling, bent pro-actief en functioneert prima zelfstandig, maar ook in teamverband. Gezien het internationale karakter van de functie beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

In deze hectische functie dien je daarnaast ook zeer nauwkeurig te kunnen werken. Kortom, jij:

 • hebt een mbo-diploma, richting Economie, Handel of Transport en Logistiek;
 • hebt bij voorkeur kennis van exportactiviteiten;
 • hebt enige kennis van of ervaring met fytosanitaire certificaten en douanewetgeving;
 • bent absoluut hands-on en bereid om zelf met enige regelmaat de verzendingen gereed te maken.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Zend je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

 • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638