Analist Moleculaire Merkers

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Analist Moleculaire Merkers

 

Nauwkeurige DNA-analyses

De afdeling Moleculaire Merkers analyseert het DNA van vele duizenden planten en zaden per jaar. Om de groeiende vraag naar merkertesten bij te houden is het team op zoek naar een Analist Moleculaire Merkers.

Wat ga je doen?

Met DNA-merkers krijgen we informatie over de eigenschappen van een plant. Bijvoorbeeld of de plant vatbaar is voor ziekten. Als laborant voer je met PCR-technologie routinematige DNA-merkeranalyses uit. Je leert hoe het werkt en voert de analyses daarna zelfstandig uit. Het hele proces, van DNA-isolatie tot het verzenden van de resultaten behoort tot jouw takenpakket.

Je legt testresultaten vast in een LIMS-systeem en communiceert deze resultaten met de betrokken aanvrager(s). Deze functie is voor een langdurige periode en je rapporteert aan een van de supervisors uit het team.

Binnen het laboratorium werk je nauw samen in een hecht team en weet je elkaar blindelings te vertrouwen.

Jouw kracht

Je bent enthousiast en pakt zelf werk op. Je werkt nauwkeurig waardoor de interne klant erop kan rekenen dat de merkeranalyses correct en op tijd zijn verwerkt. Het afstemmen van je werk met collega’s en het schriftelijk verwerken van resultaten gaat je zowel in het Nederlands als het Engels goed af.

Vereisten

  • minimaal een MLO-diploma (niveau 4)
  • relevante werkervaring met moleculair biologische technieken is een pre

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg...; maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

  • Annemarie Weening, Corporate Recruiter, tel. 0228 784 627.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld