Assistant Accountant

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Assistant Accountant

 

Analytisch, procesmatig en oplossingsgericht

Wat ga je doen als Assistant Accountant?

Als Assistant Accountant zorg je met je collega’s dat alle financiële informatie nauwkeurig en op tijd is verwerkt. Je vervult hiervoor diverse werkzaamheden voor de financiële administratie, maar het zwaartepunt ligt vooral binnen het Procure to Pay-proces.

Een Assistant Accountant houdt zich bezig met:

 • verwerken van de leveranciersfacturen;
 • voorbereiden en invoeren van betalingen;
 • opstellen van financiële overzichten voor de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting;
 • uitvoeren van administratieve controleprocessen;
 • het bieden van ondersteuning op de projectadministratie en materiële vaste activa.

Je gaat aan de slag in een klein team, waarbij wij van jou een hands-on mentaliteit verwachten. Je werkplek bevindt zich in een grote kantoortuin met uitzicht op de Oosterdijk.

In deze inspirerende omgeving heb je veel (internationale) contacten en lever je een bijdrage aan de optimalisering van administratieve processen.

Jouw kracht

Je hebt een financiële opleiding afgerond en beschikt over minimaal vier jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een internationale omgeving. Je bent enthousiast, communiceert duidelijk en verwerkt gegevens zeer nauwkeurig. Daarnaast ben je gewend zelfstandig te werken, maar functioneer je in teamverband ook uitstekend.

Je bent proactief en in staat kritisch te kijken naar je werkzaamheden en weet hierdoor afwijkingen snel te signaleren. Je houdt van een afwisselend takenpakket, je bent klantgericht en je hebt een sterk analytisch vermogen. Tenslotte kun je goed overzicht bewaren en prioriteiten stellen.

Kortom, jij hebt/bent:

 • een opleiding financiële administratie afgerond op minimaal mbo+-niveau, eventueel aangevuld met MBA (moderne bedrijfsadministratie);
 • minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • je hebt ervaring met diverse softwarepakketten;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • accuraat, verantwoordelijk, stressbestendig, proactief en oplossingsgericht.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze Hr-afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

 Meer informatie:

 • Martine Rook, recruiter. Tel: 0228-784 638