Assistent Veredelaar Brassica

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Assistent Veredelaar Brassica

Passie voor planten

Wat ga je doen?

Als Assistent Veredelaar Brassica ondersteun je het Brassica veredelingsteam. Je biedt tijdige en nauwkeurige ondersteuning bij alle (routine) stappen van het veredelingsproces, zoals zaden tellen, zaaien, planten, oogsten en DNA-sampling. Je verzamelt resultaten en verwerkt deze digitaal zodat ze beschikbaar zijn voor de veredelaars. Daarnaast verzamel je verschillende data uit veredelingsproeven die belangrijk zijn voor selectie, zodat je collega’s de relevante informatie krijgen die ze nodig hebben om de beste rassen te selecteren. Je bent werkzaam op verschillende locaties; in de kas, op het veld en op kantoor.

Je werkt in een gespecialiseerd team, bestaande uit (Biotech) Veredelaars, een Assistant Veredelaar en een Technician. Het team wordt geleid door de Crop Breeding Manager.

Jouw kracht

Je bent een betrokken medewerker die zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. Je bent praktisch en werkt nauwkeurig en gestructureerd. Je bent zelfverzekerd en hebt het vermogen om dingen in perspectief te plaatsen. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om goed samen te werken met collega’s. Je begrijpt dat het teambelang altijd voor gaat.

Kortom, jij:
  • hebt bij voorkeur een groene mbo-opleiding afgerond;
  • hebt groene vingers;
  • beschikt over een geldig rijbewijs;
  • communiceert vloeiend in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
  • hebt ervaring met het gebruik van (veredelingsadministratie)software en Excel.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Voor website: Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

Annemarie Weening, Corporate Recruiter, +31 6 29706834

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld