Assistent Veredelaar Spinazie

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Assistent Veredelaar Spinazie

Passie voor planten
 

What are you going to do?

Als Assistent Veredelaar ondersteun je het veredelingsteam en vorm je tevens een belangrijke schakel met het zaadproductie team. Je draagt zorg voor de R&D zaadproducties. Afhankelijk van het seizoen, betekent dit onder meer het plannen en organiseren van producties op verschillende locaties in Nederland, het klaarmaken van het geproduceerde zaad voor beproeving op diverse locaties en voor het uitvoeren van de kwaliteitscontroles op deze producties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en digitaal verwerken van diverse gegevens tijdens de zaadproductie en bij de beproeving, die van belang zijn voor de selectie. Hierdoor krijgt het veredelingsteam en de afdeling zaadproductie relevante informatie, zodat de goede rassen geselecteerd worden. Je werkt dus afwisselend in de kas, op het veld en op kantoor.

Je werkt in een gespecialiseerd team dat verantwoordelijk is voor een van de sterkst groeiende veredelingsprogramma’s binnen de bladgewassen. Dit team bestaat uit (senior en assistent) Veredelaars en een Technician. Het team wordt geleid door de Crop Breeding Manager.

Your power

Als Assistent Veredelaar ben je een betrokken medewerker die zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. Je hebt ambitie om zelf te groeien in deze rol, maar ook om met het team het veredelingsprogramma succesvol te maken. Je staat stevig in je schoenen en hebt relativeringsvermogen. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om goed samen te werken met collega’s en contact te onderhouden met externe relaties. Je bent praktisch ingesteld, werkt precies en gestructureerd. Je snapt dat het teambelang altijd voor gaat.

Kortom, jij:
  • hebt minimaal een afgeronde ‘groene’ hbo-opleiding (of een afgeronde ‘groene’ mbo-opleiding met 3-5 jaar werkervaring);
  • hebt goede kennis van plantenteelt en begrip van plantenveredeling;
  • communiceert vloeiend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
  • hebt ervaring met het digitaal vastleggen, verwerken en analyseren van data;
  • bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.

Our power

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Voor website: Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

Annemarie Weening, Recruiter, 06 29706834

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld