Business Analyst Seed Production

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Business Analyst Seed Production

Wat ga je doen?

De afdeling Seed Production coördineert de wereldwijde productie van groentezaden en is continu bezig met het vraagstuk: 'Hoe verkrijgen we de juiste hoeveelheid topkwaliteit groentezaad efficiënt en op tijd geleverd?’ Daar is dagelijks de juiste informatie voor nodig.

De Business Analyst binnen Seed Production communiceert met proces eigenaren en  IT-specialisten  over het verzamelen, ordenen en controleren van relevante data, zodat deze data omgezet kan worden in management informatie. Ook communiceer je met de gebruikers van management informatie om hun wensen goed te begrijpen. Ontwikkelen van nieuwe data modellen en het onderzoeken en verbeteren van huidige data modellen is jou niet vreemd.

Doordat jij je uitstekende kennis van data en ERP-systemen kan combineren met je ervaring van diverse supply chain processen, kun je gezamenlijk met de afdeling Information & Digitalization (I&D) een hoge kwaliteit van management rapportages garanderen. De rapportages richten zich voornamelijk, maar niet uitsluitend, op supply chain en logistieke componenten. Tijdens het proces zul je kennis opdoen van de producten, regio’s en processen van Enza Zaden.

Je fungeert in deze functie als een belangrijke pion in de communicatie tussen de afdeling I&D en Seed Production. Zo zorg je dat de wensen van de afdeling Seed Production door de afdeling I&D op de juiste manier vertaald worden in technische toepassingen. Door jouw stevige kennis van data en de verwerking ervan ben je in staat advies te geven over de technische toepassingen. Op basis van alle beschikbare business informatie en technische mogelijkheden beschrijf en test je nieuwe functionaliteiten en coördineer je de implementatie en evaluatie van management rapportages.

Je bent verantwoordelijk voor het genereren en analyseren van data vanuit het systeem ten behoeve van rapportages en procesverbeteringen. Je zult bij meerdere lopende projecten een cruciale rol krijgen op bovenstaande gebieden.
Je rapporteert aan de Gobal Seed Production Manager.

Jouw kracht

Je hebt ervaring met productie of logistieke processen en hebt een voorliefde voor de statistische en analytische kant hiervan. Wat zorgt dat je intrinsiek op zoek gaat naar nieuwe inzichten die waardevol kunnen zijn voor de bedrijfsvoering.
Je bent in staat om eisen en wensen helder te formuleren en over te brengen op andere partijen. Aan zowel de gebruikers- als de ontwikkelaarskant denk je mee en draag je ideeën aan. Je werkt projectmatig en bent resultaatgericht. Verder kun je uitstekend plannen en organiseren, ben je communicatief sterk en heb je een sterk probleemoplossend vermogen.

Je scherpe analytische inzicht zorgt ervoor dat je complexe processen begrijpt en ingewikkelde queries voor jou een uitdaging zijn om het juiste overzicht te krijgen. Verder kom je met ideeën en zet je veranderingen actief in.

Kortom, jij;
  • hebt een hbo-opleiding in een datageörienteerde richting;
  • hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • hebt kennis en ervaring met het werken met ERP-systemen en Power BI;
  • hebt affiniteit met de groene sector.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.
 Meer informatie:
• Martine Rook, Recruiter, tel: + 31 6 5522 0474
  Email; m.rook-wijnker@enzazaden.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.