Department Assistant Export

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Parttime)

Department Assistant Export (tijdelijk)

 

Onmisbare ondersteunende schakel in sterk commercieel team

Als Department Assistant van het exportteam bied je secretariële ondersteuning aan de export afdelingen binnen Enza Zaden. Ook ondersteun je hen met het regelen van events en meetings. Je krijgt er energie van om zaken tot in de puntjes te regelen en pakt alle opdrachten met beide handen aan.

Wat ga je doen als Department Assistant?

Je geeft secretariële ondersteuning waarbij voornamelijk collega’s van de afdeling een beroep doen op jouw expertise en organisatietalent. Secretariële taken zijn o.a. post-, agenda- en e-mailbeheer, het verzorgen van zakelijke correspondentie, verslagen en notulen van vergaderingen, diverse administratieve zaken, telefoonafhandeling en facilitaire zaken. Daarnaast houdt je de intranetsite up-to-date voor de afdelingen.

Het betreft een tijdelijke functie voor 20 uur per week. De werkzaamheden zijn per direct en voor de duur van in ieder geval 4 maanden. Jouw werkuren zijn flexibel in te delen, echter wel graag op de woensdag en donderdag.

Jouw kracht

Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor in- en externe verhoudingen binnen een internationale omgeving. Uiteraard ga je discreet en nauwkeurig te werk, kun je prioriteiten stellen. Je hebt een brede scope, staat stevig in je schoenen en je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren.

Je bent goed in plannen en organiseren. Je wacht niet af en brengt zelf actief veranderingen op gang, ook sta je open voor ideeën van anderen. Verder ben je analytisch sterk en daardoor in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je stemt zaken af met de betrokken afdelingen en bent duidelijk in je communicatie. Je bent resultaatgericht, ondernemend en besluitvaardig en je neemt verantwoordelijkheid.

Kortom, jij:

  • beschikt over een afgeronde mbo-opleiding als secretaresse/ managementassistente;
  • hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een internationale en/of commerciële omgeving;
  • bent stressbestendig, communicatief sterk en kan makkelijk en frequent schakelen van gesprekspartners en materie;
  • kunt goed omgaan met deadlines onder hoge druk;
  • beschikt over een representatief voorkomen en weet mensen te enthousiasmeren;
  • hebt oog voor detail;
  • hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • vanuit je service- en actiegerichte instelling weet je jouw interne klanten regelmatig op een positieve manier te verrassen door proactief handelen en de juiste ingezette acties.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

  • Martine Rook, Recruiter, tel; 0228-784 638

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld