Fytosanitair Specialist Customer Service

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Fytosanitair Specialist Customer Service

Passie voor import/export en fytosanitaire regelgeving

Wat ga je doen?

Enza Zaden veredelt, produceert en verkoopt groentezaad in meer dan 100 landen over de hele wereld. Als Fytosanitair Specialist maak je deel uit van het Customer Service Team. Customer Service is onderdeel van de afdeling Seed Operations. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat de zaden over de gehele wereld kunnen worden verstuurd en dat de juiste fytosanitaire wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Als Fytosanitair Specialist Customer Service ben jij verantwoordelijk voor de documentatie en certificeringen omtrent de fytosanitaire wet- en regelgeving. Je zorgt ervoor dat alles up to date is en dat er een correcte verwerking plaatsvindt. Je verzamelt proactief alle relevante informatie van wijzigingen omtrent  import- en exporteisen. Je interpreteert en analyseert deze en legt deze vast zodat collega’s binnen Seed Operations beschikken over de juiste informatie om de verschillende orderflows goed te kunnen managen. Je werkt nauw samen met keuringsinstanties zoals de NVWA en de Naktuinbouw voor het uitwisselen van informatie of het gezamenlijk zoeken naar oplossingen. Verder ben je verantwoordelijk voor het vertalen van complexe (fytosanitaire) regelgeving in samenspraak met de Trade Compliance en de Legal afdeling binnen Enza Zaden.

Daarnaast besteed je veel tijd aan “continuous improvement”. De vele Customer Service processen zijn constant onderhevig aan veranderingen. Processen en procedures moeten worden geëvalueerd en zo nodig worden aangepast. Je leidt of neemt deel aan (project) werkgroepen binnen Customer Service en Seed Operations.

De Customer Service afdeling speelt een belangrijke coördinerende rol in het internationale supply chain proces van Enza Zaden. Daardoor zul je niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd met collega's van verschillende afdelingen communiceren. De internationale handelsregelgeving verandert snel en heeft een grote impact op de toegang tot de internationale markt, waardoor deze functie zeer dynamisch en divers is.

Jouw kracht

Je bent hands-on en beschikt over een sterk lerend vermogen. Je vindt het leuk om jouw kennis over te dragen aan anderen. Je hebt ervaring met het zelfstandig leiden van (deel) projecten en maakt daarvoor gebruik van de Lean Six Sigma methodiek.  
Jouw fytosanitaire expertise zorgt ervoor dat deze kennis binnen Enza Zaden verhoogd wordt. Je neemt graag end-to-end verantwoordelijkheid en hebt het vermogen om verschillende informatiestromen te beheren. Je streeft er voortdurend naar om de processen en tools waarmee je werkt te verbeteren en je voelt je prettig bij het doen van suggesties voor verbetering.
Je flexibele houding stelt je in staat om te switchen tussen taken wanneer dat nodig is. Dankzij je uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden kom je gemakkelijk in contact met mensen op verschillende niveaus. Omdat je veel in het Engels zal gaan communiceren is het belangrijk dat jouw Engels erg goed is.

Kortom, jij:
  • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • beschikt over 3-5 jaar relevante werkervaring;
  • hebt procesmanagement ervaring en bent bekend met Lean Six Sigma;
  • bent bekend met het lezen en interpreteren van fytosanitaire wet- en regelgeving; 
  • hebt ervaring met het gebruik van kwaliteits- en certificeringsystemen;
  • kunt zeer accuraat en nauwkeurig werken;
  • hebt sterke analytische en organisatorische vaardigheden.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Contact

Meer informatie:
• Martine Rook, Recruiter, tel; 06-55220474 of via e-mail; m.rook-wijnker@enzazaden.nl

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via onderstaande button.                   Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld