Global Business Partner Legal

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Global Business Partner Legal

Een sparringpartner waar het om juridisch advies gaat

Wat ga je doen als Global Business Partner Legal?

Jij bent het juridische aanspreekpunt voor de marketing en sales afdeling. Voor het M&S MT fungeer je als sparringpartner waar het om juridisch advies gaat. Deze ondersteuning bestaat o.a. uit het onderhandelen, afsluiten, aanpassen en verlengen van diverse internationale klantcontracten waaronder distributieovereenkomsten, samenwerkings-,  verkoop-  en licentiecontracten en algemene voorwaarden. Je geeft proactief algemeen juridisch advies (o.a. op het gebied van mededinging of verkoop- en marketingconcepten) en je bent verantwoordelijk voor de merkenportefeuille. Mede door je relevante internationale werkervaring ben je goed in staat om proactief mee te denken over internationale strategische projecten en de professionalisering en automatisering van internationale legal operations (denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van standaarddocumentatie).

Het team

Het juridische team van Enza Zaden bestaat momenteel uit vijf ervaren juristen en een paralegal. Er heerst onderling een prettige en informele werksfeer. Iedereen is betrokken en voelt zich verantwoordelijk voor de diverse werkzaamheden en uitstraling van het juridische team binnen Enza Zaden. In dit team vervul jij een coachende en begeleidende rol naar je collega's toe. Je rapporteert aan de General Counsel.

Jouw kracht

De rol heet Global Business Partner Legal en dat omschrijft jou precies! Je voelt je prettig in een rol waarbij je de business proactief benadert en ondersteunt. Jij beschikt over gedegen ervaring op het gebied van het commerciële contractenrecht. In je huidige rol heb je ook te maken met het merkenrecht.

Je weet de juiste toon te raken en bent goed in staat om commercieel mee te denken. Je bent creatief en je neemt stelling indien nodig. Je bent een zelfstarter en je kunt uitstekend plannen en organiseren. Tenslotte ben je resultaatgericht, analytisch en in staat om helder te communiceren.

Kortom, jij:

  • hebt een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau;
  • beschikt over 5-8 jaar relevante werkervaring;
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • denkt en handelt in oplossingen;
  • beschikt over overtuigingskracht en hebt gevoel voor verhoudingen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze Skout in Amsterdam.Skout is een executive search bureau gespecialiseerd in de bemiddeling van ervaren juristen.

Meer informatie:

  • Natascha Jonkers, Consultant, email; njonkers@skout.nu
  • Desiree Mohrman, Consultant, email; dmohrman@skout.nu