Global ICT Manager, Enkhuizen, the Netherlands

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Global ICT Manager

Man with truss tomatoes

 

Begeleiden van alle ICT vraagstukken

Op het kruispunt van business en technologie werk jij als Global ICT manager aan de toekomst van Enza Zaden. Een toekomst waarbij digitalisering de basis vormt voor nóg efficiëntere processen en een optimale bedrijfsvoering.

Voor Enza Zaden zijn internationale samenwerking, het verwerken van specialistische (big) data en veilige gegevensopslag belangrijke bedrijfsprocessen die de centrale afdeling Informatie & Digitalisering (I&D) technisch mogelijk maakt. De afdeling ICT maakt onderdeel uit van de centrale afdeling I&D naast de andere afdelingen zoals Security, Portfolio management, Architectuur, DataLab en Digitale Transformatie. De rol van Global Manager ICT is het begeleiden van alle ICT vraagstukken binnen de totale organisatie van Enza Zaden.

Wat ga je doen?

Als Global Manager ICT zijn wij op zoek naar een ervaren, coachende, hands-on en ondernemende manager. Je rapporteert rechtstreeks aan de VP Information & Digitalisation (I&D). Jij zorgt met je teams voor de sterke technologische basis waarop onze internationale business altijd doordraait.

Jij geeft vorm aan de toekomstige ICT organisatie, in samenwerking met het ICT-Management Team, en werkt gericht aan het bouwen, ontwikkelen en realiseren hiervan.

Je geeft direct leiding aan de Manager Application Services, de Manager Infrastructure Services, Manager Development en indirect aan de medewerkers werkzaam binnen de betreffende afdelingen (totaal ongeveer 35 medewerkers wereldwijd).

Je stuurt tevens in het buitenland de ICT collega's aan. Elk team heeft een eigen aansturing en doorontwikkeling nodig, zowel op mensen, inhoud, organisatie als processen. Daarin ben je zowel in de breedte als de diepte sterk, maar de echte inhoudelijke kennis ligt natuurlijk bij je teamleden.

Je voert veranderingen door, bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van KPI's & dashboard en stelt in samenwerking met de business jaar- en maandplannen op en voert deze uit, afgestemd en in aansluiting op de visie en strategie van Enza Zaden.

Je verantwoordelijkheden zijn o.a.:

 • Vormgeven van de toekomstige ICT visie, strategie en organisatie;
 • Doorontwikkelen, coachen en begeleiden van de teams en medewerkers;
 • Zorgdragen voor een internationaal stabiele hard- en softwareomgeving;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor het wereldwijde IT beveiligingsbeleid, in nauwe samenwerking met de Security Officer en het ICT management team, stationmanagers en general managers;
 • Leveren van een strategische bijdrage, in samenwerking met de leden van het Global Management Team, aan de continue verbetering van operations en processen voor Enza Zaden breed;
 • Opdrachtgever zijn van projecten of projectdeelnemer aan diverse internationale projecten;
 • Voeren van onderhandelingen met betrekking tot het aangaan van externe IT- contracten;
 • Voorzitter van de ICT management team vergaderingen en organisator van ICT bijeenkomsten in internationale context;
 • Aanstuurder van ICT staf bij internationale dochterbedrijven.

Jouw kracht

Door intensief samen te werken met je (internationale) collega’s binnen I&D en door hechte relaties op te bouwen, krijg je inzicht in de verschillende belangen en zorg je dat partijen dichter tot elkaar komen. Het is belangrijk dat jij beschikt over visie, kennis en ervaring met het opzetten, continu verbeteren en aansturen van de verschillende (support) teams. Daarnaast heb jij ervaring met coachend leidinggeven: jij staat voor je mensen, vertrouwt ze, faciliteert ze, daagt ze uit en maakt ze beter. Jij bent een echte verbinder op mens en inhoud, je denkt vanuit multidisciplinaire samenwerking. Vanzelfsprekend beschik jij over ruime ervaring als Manager binnen een technische IT omgeving.

Kortom jij;

 • hebt academisch werk- en denkniveau, vanuit opleiding en/of ervaring in de IT;
 • beschikt over 8-10 jaar of meer (internationale) werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar als leidinggevende;
 • hebt uitstekende kennis van de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • hebt een positieve mindset, pragmatisch, analytisch, gestructureerd en ondernemend;
 • bent een overtuiger, beïnvloeder en challenger naar (senior) collega's die de focus op change hebben;
 • hebt ervaring met beslissen over, richting geven aan veranderprogramma's en -trajecten met betrekking tot ICT management, ICT organisatie structuur en ontwikkelen van medewerkers;
 • hebt kennis en ervaring met IT architectuur;
 • bent bereid om regelmatig te reizen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg... maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie: Martine Rook, Recruiter, tel: 0228 -784-638