Grower

Vacancy

Venhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Grower

Man with truss tomatoes

Observeer en rapporteer alle aspecten van de teelt

Wat ga je doen als Grower?

Als Grower ben je verantwoordelijk voor de optimale teelt van meerdere gewassen in de kas. Veel van de planten waar je mee werkt worden gebruikt in onderzoek naar planteigenschappen. Het werken met deze proeven gaat volgens strikte regels en voorschriften. Jij observeert en rapporteert alle aspecten van de teelt. Daarnaast pas jij waar nodig instellingen in de klimaatcomputer aan. Je stemt hierbinnen ook de uitvoering van teelt- en kruisingsschema's af met de veredelaars. Door jouw bijdrage halen de veredelaars meer resultaat uit hun proeven. Je werkt daarnaast ook mee bij de verzorging van gewassen om zodoende een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het veredelingsprogramma.

Jouw kracht

Jij hebt gevoel voor planten en weet aan te voelen wat nodig is voor een optimale teelt in de steeds wisselende omstandigheden van een kas. Je voelt je in sterke mate verantwoordelijk voor je werk. Aangezien de werkzaamheden op een externe locatie plaatsvinden (Venhuizen), is het van belang dat je goed zelfstandig kunt werken en plannen. Daarnaast ben je flexibel en klantgericht ingesteld. Verder ben je bereid om weekenddiensten te draaien en op feestdagen te werken. Ter voorkoming van de verspreiding van ziektes in onze gewassen is het een pre als je niet rookt.

Kortom, jij:

  • hebt een afgeronde middelbare agrarische opleiding en/of een aantal jaren werkervaring als teler;
  • hebt teelttechnisch inzicht;
  • kunt goed zelfstandig werken;
  • bent in bezit van heftruckcertificaat en spuitlicentie gewasbescherming of bereid deze te halen;
  • hebt goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Zend je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

  • Annemarie Weening, Recruiter, 0228 784 627