HR Assistant

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

HR Assistant

 

Jij hebt een flinke dosis organisatietalent

Ben jij onze nieuwe HR Assistant? Een échte aanpakker. Administratief sterk en niet bang om initiatief te nemen. Als HR Assistant bij Enza Zaden ben jij onmisbaar. Met de telefoon in je ene hand en je andere hand op je toetsenbord, ben jij hét aanspreekpunt voor alle 1e lijns HR-vraagstukken.

Wat ga je doen als HR Assistant?

Als HR Assistant ben jij de administratieve spil op de HR-afdeling. Jij vindt het leuk om mee te bewegen in de dynamiek van al onze HR processen, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Jij bent verantwoordelijk voor een breed pakket aan taken in de ondersteuning van processen voor de locatie in Nederland en soms voor onze internationale vestigingen.  

Je houdt je onder meer bezig met:

 • de uitvoering van de (digitale) personeelsadministratie;
 • de verwerking van gegevens voor de payroll;
 • beantwoorden van eerste lijns HR-vraagstukken;
 • verwerken van verzuimregistraties en inplannen bij de bedrijfsarts;
 • het op orde houden van de HR-informatiesystemen;
 • opstellen van diverse brieven en contracten;
 • assisteren van de afdeling HR op secretarieel gebied.

Dit alles vindt plaats binnen diverse digitale systemen zoals Visma en Microsoft Excel.

Jouw kracht

Jij bent een stressbestendige administratieve duizendpoot die goed met mensen én systemen kan omgaan. Als HR Assistant heb jij een flinke dosis organisatietalent om de verwachtingen te managen en de juiste prioriteiten te kunnen stellen. Daarom heb je al de nodige ervaring in een soortgelijke functie. Jij bent te typeren als zelfverzekerd, analytisch en besluitvaardig. Deze eigenschappen heb je hard nodig, omdat je in deze functie constant te maken hebt met ongeplande gebeurtenissen. Je signaleert problemen en gaat hier op adequate wijze mee om. Tot slot kun je goed in teamverband werken, maar je pakt ook zelfstandig werkzaamheden op.

Kortom, jij;

 • hebt tenminste een mbo-4 diploma of hbo-propedeuse behaald, bij voorkeur op HR of financieel vlak;
 • beschikt over 5-10 jaar werkervaring in een HR of financieel gerichte functie;
 • bent zeer bedreven binnen Microsoft Excel;
 • beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze EnzAcademy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor onderstaande button. Meer informatie:

 • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638