Junior Production Specialist

Vacancy

, The Netherlands (Fulltime)

Junior Production Specialist

 

De juiste hoeveelheid topkwaliteit (biologisch) groentezaad

Ons productieteam, een combinatie van medewerkers van Enza Zaden en Vitalis Biologische Zaden, zoekt een gedreven Junior Seed Production Specialist.

De twee locaties

De afdeling Seed Production coördineert de wereldwijde productie van groentezaden, zowel conventioneel als biologisch en is continue bezig met het vraagstuk: ‘Hoe verkrijgen we de juiste hoeveelheid topkwaliteit (biologisch) groentezaad op tijd geleverd?
Je bent afwisselend op twee locaties, Enkhuizen en Voorst, werkzaam. Dat maakt deze startersfunctie erg uitdagend!
Op beide locaties zijn we erop gefocust om de beste biologische en conventionele groenterassen te verkrijgen door continue verbetering van onze veredelings- en zaadproductie-activiteiten.
Samen werken we als één team, met een gezamenlijke passie voor groenteteelt. Op deze manier kunnen we aan de groeiende vraag naar onze zaden voldoen.

Wat ga je doen?

Als Junior Seed Production Specialist voor de gewasgroep Cucurbits (o.a. komkommer) ben je onderdeel van een dynamisch team. Je maakt dus zowel deel uit van het team bij Enza Zaden als ook van het team bij Vitalis. Je ondersteunt Nederlandse telers en de internationale producenten met de (biologische) zaadproducties. Je onderhoudt contacten met telers, producenten en (internationale) collega’s over de voortgang en kwaliteit van de zaadproductie en geeft zaadteelt-technische ondersteuning. Je bezoekt geregeld de producties (zowel eigen producties als bij derden), waar je de teelt controleert en inspecties uitvoert. Deze gegevens worden verzameld in het logistieke systeem en gebruikt voor monitoring en analyses.

In een Seed Supply Team maak je gezamenlijk de productieplanning en bepaal je hoe en waar de zaden geteeld worden. Je rapporteert aan de Senior Seed Production Specialist bij Enza Zaden en stemt regelmatig de voortgang af met de Organic Production Manager bij Vitalis.

Jouw kracht

Je geniet van veelzijdigheid en afwisseling en vormt de spil  tussen de production afdeling van Vitalis en Enza Zaden. Je bent analytisch en oplossingsgericht. Jij kunt verbeteringen implementeren in de zaadteelt of in het proces. Om het productieproces efficiënt te laten verlopen is het essentieel dat je een kei bent in plannen en organiseren.

De functie vraagt om een hoge mate van zelfstandigheid, maar minstens zo belangrijk, is een goede afstemming met zowel het conventionele als het biologische team. Het (inter)nationale contact met de telers, producenten en regionale collega’s verlangt flexibiliteit: je stemt jouw aanpak af op de cultuur en de lokale omstandigheden.

Kortom, jij:

  • hebt recent een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een agrarische richting.
  • beschikt over (stage)ervaring in de (biologische) groentezadenteelt;
  • Bent bereid om (inter)nationaal te reizen.

Onze kracht

Vitalis Biologische Zaden is een dochterbedrijf van Enza Zaden. Vitalis veredelt en produceert op biologische wijze groenterassen die geschikt zijn voor de biologische teelt. Enza Zaden ondersteunt deze biologische missie met haar innovatiekracht. In Vitalis komt zo het beste van twee werelden samen.

Naast een internationaal groenteveredelingsbedrijf is Enza Zaden al drie generaties een onafhankelijk familiebedrijf. Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050 - als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen - willen we dat er voldoende gezonde groente zijn om al deze monden te voeden.

Daarom werken we al ruim 80 jaar met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Inmiddels hebben we ruim 10 onderzoeksstations en in totaal 45 vestigingen wereldwijd waar we dagelijks werken aan de groente van morgen.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen!

Solliciteer als Junior Seed Production Specialist

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling in Enkhuizen via deze link. Meer informatie:

• Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638