Junior Seed Production Specialist

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Junior Seed Production Specialist

Wat ga je doen?

De afdeling Seed Production coördineert de wereldwijde productie van groentezaden, zowel conventioneel als biologisch en is continu bezig met het vraagstuk: 'Hoe verkrijgen we de juiste hoeveelheid topkwaliteit groentezaad efficiënt en op tijd geleverd?

We zijn erop gefocust om de beste biologische en conventionele groenterassen te verkrijgen door continue verbetering en afstemming van onze veredelings- en productieactiviteiten. Samen werken we als één team, met een gezamenlijke passie voor groenteteelt. Op deze manier kunnen we aan de groeiende vraag naar onze zaden voldoen. Wil jij ons team komen versterken? 

Als Junior Seed Production Specialist weet jij als geen ander hoe je vraag en aanbod bij elkaar brengt. Met jouw ervaring op het gebied van (groenten) zaadproductie en jouw verbindende persoonlijkheid weet jij een optimale balans te realiseren tussen kwaliteit, prijs en levertijd. Jij zorgt voor een heldere communicatie én stuurt de uitvoering van dit traject aan. Zo draag jij bij aan gezonde, lekkere en betrouwbare groenterassen. 

Jij coördineert de wereldwijde zaadteelt van één van onze gewassen. Dit doe je om een zo hoog mogelijke productie te realiseren met optimale prijskwaliteitsverhouding. Om dit te bewerkstelligen geef je teelt-technische ondersteuning en heb je continu contact met producenten en (internationale) collega’s over de voortgang en kwaliteit van de zaadproductie. 

Je werkt nauw samen met je collega’s van het Seed Supply Team (Supply Chain en Portfolio management). In teamverband maak je de productieplanning en bepaal je hoe en waar de zaden geteeld worden. Je bezoekt de productielocaties waar je de teelt controleert. Je verzamelt en registreert de gegevens in het systeem en gebruikt deze voor monitoring en analyses.

Eén van de afdelingen binnen Seed Production wordt jouw werkplek, waar je rapporteert aan de Senior Production Specialist. Je werkt nauw samen met andere Seed Production Specialists van andere gewassen, zowel regionaal als lokaal. 
 

Jouw kracht

Jouw groene vingers en je vaardigheid om de planten te ‘’lezen’’ en afwijkingen te constateren, zet je in om deze informatie te registeren en om de telers teelttechnisch te ondersteunen. Je ziet het als jouw verantwoordelijkheid om het logistieke proces vanaf zaai tot en met de aflevering van de zaden bij Enza Zaden goed te stroomlijnen. Jij speelt continu in op vragen die je vanuit telers ontvangt, maar ook op basis van de informatie die je verkrijgt vanuit de senior productiespecialisten.

Je bent analytisch en oplossingsgericht. Jij kunt verbeteringen implementeren in de zaadteelt of in het proces. Om het productieproces efficiënt te laten verlopen is het essentieel dat je een kei bent in plannen en organiseren.

Het (inter)nationale contact met de telers, producenten en regionale collega's vraagt om flexibiliteit: je stemt jouw aanpak af op de cultuur en de lokale omstandigheden.

Kortom, jij;
  • hebt recent een universitaire of hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een agrarische richting;
  • beschikt over (stage)ervaring in de tuinbouw en/of groentezadenteelt;
  • hebt uitstekende en heldere communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) in de Engelse taal en bij voorkeur de Nederlandse taal;
  • bent bereid om (inter)nationaal te reizen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze EnzAcademy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld