Laborant A RDT (tijdelijk)

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Laborant A RDT (tijdelijk)

 

Ziektetoetsen besmetten, beoordelen en de bevonden resultaten digitaal vastleggen

Wat ga je doen als Laborant A RDT?

Weerbaarheid tegen ziekten en plagen, oftewel ziekteresistentie, is een belangrijk onderdeel in de veredeling van succesvolle rassen. De afdeling Routine Disease Testing toetst of planten resistent zijn tegen ziekten en plagen door deze planten met opzet te besmetten.

De werkzaamheden die je als Laborant A uitvoert zijn routinematig. Je gaat aan de hand van vastgestelde protocollen verschillende ziektetoetsen besmetten, beoordelen en de bevonden resultaten digitaal vastleggen. Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 januari tot 1 mei 2020.

Jouw kracht

Je pakt werk snel op en hebt geen moeite met licht fysieke werkzaamheden onder soms warme omstandigheden.
In deze baan werk je veel met planten die worden gevolgd met cijfercodes. Dit betekent dat je veel codes voorbij ziet komen. Hier ben je goed in en dus is dit geen probleem. Jij weet precies waar je mee bezig bent.
Verder werk je nauwkeurig en volgens voorgeschreven procedures. Je kunt onder tijdsdruk werken. Je stemt je werkzaamheden af met je collega’s en stelt vragen bij onduidelijkheden. Zo kunnen collega’s erop vertrouwen dat de toets goed is uitgevoerd.

Kortom, jij

  • hebt een afgerond op mbo-niveau afgerond en je hebt affiniteit met planten;
  • kunt nauwkeurig werken;
  • hebt ervaring met Excel en bent handig met digitale apparaten.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt voor de functie Laborant A RDT?

Stuur je sollicitatie naar onze Hr-afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

  • Annemarie Weening, recruiter, tel. 0228 784 627