Laborant B RDT

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Laborant B RDT

 

Toetsen of planten resistent zijn tegen ziekten en plagen

Weerbaarheid tegen ziekten en plagen, of te wel ziekteresistentie, is een belangrijke component in de veredeling van succesvolle rassen. De afdeling Routine Disease Testing, toetst of planten resistent zijn tegen ziekten en plagen door deze planten met opzet te besmetten.

De werkzaamheden die je als Laborant B uitvoert zijn routinematig. Je gaat aan de hand van vastgestelde protocollen verschillende ziektetoetsen besmetten, beoordelen en de resultaten digitaal vastleggen.

Jouw kracht

Je pakt werk snel op en hebt geen moeite met licht fysieke werkzaamheden onder soms warme omstandigheden.
Tijdens het werk voel je je verantwoordelijk voor de kwaliteit en het behalen van de afgesproken (team) resultaten, merkt gemaakte fouten op en herstelt deze. Daarnaast weet je de samenwerking met collega’s te stimuleren en ben je in staat routine activiteiten aan minder ervaren collega’s uit te leggen en taakinhoudelijke vragen op te lossen.
Verder ben je nauwkeurig, werkt volgens de toets-, kas- en lab protocollen en kun je onder tijdsdruk presteren. Je neemt actief deel aan groepsbesprekingen, draagt bij met oplossingen voor uitdagingen die voorkomen bij taken of werkzaamheden waar de Laborant B voor verantwoordelijk is. Zo werken we er samen aan dat processen binnen de afdeling veiliger, minder fout gevoelig of minder fysiek belastend worden.

Kortom, jij
  • hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau en affiniteit met planten;
  • werkt gestructureerd en nauwkeurig volgens je eigen planning;
  • neemt initiatief;
  • hebt ervaring met Excel en bent handig met digitale apparaten;
  • beheerst de Nederlandse taal goed in woord en schrift (Engels is een pre).

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.
Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.
Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

  • Annemarie Weening, Recruiter, tel. 0228 784 627