Laboratory Technician

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Laboratory Technician

What are you going to do?

Op het kiemlaboratorium  bij Enza Zaden geven wij onze klanten garanties over de kiemkracht van ons groentezaad. Kom jij als Laboratory Technician onze zaden onderzoeken om te zien of ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen?

Als Laboratory Technician ga je aan het werk in een groep met collega’s en onderzoek je de kiemkwaliteit van groentezaden. Dit doe je door het uitvoeren van kiemtesten. Je zaait de zaden, beoordeelt nauwkeurig de opkomst van de kiemplanten en zoekt naar speciale afwijkingen. Resultaten voer je direct in op de computer. Je bent dus van het begin tot het einde betrokken bij het proces.
Daarnaast bepaal je het duizendkorrelgewicht van zaden en voer je onkruid- en zuiverheidstoetsen uit.
Dagelijks voer je verschillende testen en handelingen uit, zowel in de kas als op het lab. Dit maakt dat je werkdag afwisselend is.

Your power

Voor een betrouwbaar resultaat van de kiemtesten is het belangrijk dat je erg nauwkeurig werkt. Je bent goed in plannen, organiseren en samenwerken met collega’s. Ook werk je vlot met computers en heb je affiniteit met automatisering. Je neemt initiatief, hebt doorzettingsvermogen en kan ook buiten de kaders denken. Je bent niet bang om met interne en externe klanten te communiceren. Verder ben je sociaal, resultaatgericht en pak je uit eigen beweging werk op. Je werkt deels zelfstandig aan de hand van een planning. Je bent bereid interne cursussen te volgen.

Kortom, jij;
  • hebt mbo-werk en denkniveau;
  • houdt van gestructureerde werkwijzen en protocollen;
  • hebt affiniteit met planten;
  • hebt bij voorkeur ervaring met kiemwerkzaamheden;
  • beschikt over goede spreek- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse en Engelse taal.

Our power

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.
 
Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.
 Meer informatie:
• Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784638 of 06-55220474.
Email; m.rook-wijnker@enzazaden.nl