Market Data Specialist

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Market Data Specialist

Gaat jouw hart van data sneller kloppen? 

De afdeling Marketing & Sales is op zoek naar een Market Data Specialist.

Ben jij die persoon die energie krijgt van het verzamelen en analyseren van data uit diverse (interne) bronnen? En weet jij deze data vervolgens om te zetten tot bruikbare voorspellende en betrouwbare informatie?Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Market Data Specialist?

In de positie van Market Data Specialist draag je bij aan de voorbereiding van een effectieve doelgerichte marketing strategie gericht op de internationale markt voor ons brede productportofolio in de tuinzadenindustrie.
Je komt te werken binnen het Marketing Data team en jij gaat jouw collega’s voorzien van waardevolle inzichten op het gebied van data. Je zorgt er pro-actief voor dat Enza Zaden data-driven en klantgericht functioneert. Je bent het zichtbare en herkenbare ‘uithangbord’ van Marketing op het gebied van markt dataverzameling. Prioriteiten in de veredeling van nieuwe rassen kunnen worden vastgesteld en de global marketing activiteiten kunnen optimaal worden ingericht aan de hand van de verzamelde data.
Jij bent een belangrijke schakel tussen het marketing/sales team én de data die wereldwijd verzameld wordt in de volledige supplychain van groenten-  van zaad tot vork.

Je controleert onze bestaande data en kijkt waar het ontbreekt aan informatie. Je zorgt voor de juiste tooling enbent mede verantwoordelijk voor het beheer van het market data process van A-Z.Door jouw data updates is de business ervan verzekert, dat ze uitgaan van de juiste beschikbare informatie.

Als Market Data Specialist inspireer jij je collega’s binnen Enza Zaden gebruik te maken van data.Je  beschikt over een actieve houding waar het gaat om het ontwikkelen van collega’s bij het gebruiken van data. Daarbij weet je op een enthousiaste manier de mogelijkheden van markt data analyse over te brengen op anderen. Je bent creatief en gewend om met diverse tooling te werken om de juiste flowcharts en statistieken te verkrijgen. 

Je weet je collega’s van ICT te vinden, waar het gaat om verbeteringen of het meedenken over een nieuw systeem.

Je taken zijn o.a.;

  • Je support de afdeling in de mogelijkheden van Markt data, data analyseen rapportage oplossingen.
  • Je verzamelt en analyseert de commerciële activiteiten van Enza Zaden als ook de ontwikkelingen in de markt. 
  • Je draagt bij aan een efficienter gebruik van de computersytemen( software) door Product en Sales managers.
  • Je luistert goed naar de informatie, wensen en behoeftes van collega’s uit de business en werkt intensief met je collega’s samen om te komen tot de juiste analyses en inzichten.
  • Je weet verbeteringen door te voeren in de huidige rapportages op basis van de veranderende behoeften van de business.

Jouw kracht

Gaat jouw hart van data sneller kloppen? Heb je van nature een kritische blik, neem jij geen beslissingen op je onderbuikgevoel maar op feiten en wil je in een groeiende data driven organisatie werken?Om deze functie goed te kunnen vervullen ben je nieuwsgierig, een pionier, oplossings- en resultaatgericht en heb je zeer goede analytische en communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om de vertaalslag te maken en informatie van je (interne) bronnen om te zetten naar data en  praktische bruikbare informatie.Een proactieve en positieve houding is hierbij een must.

Kortom, jij;

  • hebt een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Informatiemanagement of Bedrijfsinformatica;
  • beschikt over 3-5 jaar relevante werkervaring in een marktdata gerichte functie;
  • hebt affiniteit met of werkervaring in de internationale tuinbouwsector.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.
Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.
Meer informatie:
Martine Rook, Recruiter, tel: 06-55220474 of via e-mail; m.rook-wijnker@enzazaden.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld