Medewerker Veredeling Spinazie (Technician)

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Medewerker Veredeling Spinazie (Technician)

 

Diversiteit op het veld, in de kas en op kantoor

Wat ga je doen als Medewerker Veredeling?

Als Medewerker Veredeling maak je deel uit van het Spinazie Breeding team. Je ondersteunt de veredelaars in de vorm van praktische taken; zaadontvangst en administratie, het bij elkaar zoeken van zaad voor proeven, waarnemingen en overige voorkomende werkzaamheden. Vanuit deze ondersteunende positie lever je een belangrijke bijdrage bij de uitvoering van veredelingsprogramma’s. 

De taken die je uitvoert zijn routinematig, je bent echter verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden op verschillende locaties (veld, kas en kantoor). Je rapporteert in deze rol aan de Crop Breeding Manager Spinazie en werkt nauw samen met de Assistant Breeders.

Jouw kracht

Je werkt graag met je handen, waarbij je praktisch, zorgvuldig en systematisch te werk gaat. Daarnaast kan je goed met cijfers omgaan. Je bent goed in plannen, organiseren en samenwerken met collega's. Ook kan je goed zelfstandig werken. Je bent communicatief ingesteld en neemt initiatief om zaken helder te krijgen. Je werkt vlot met apparaten en computers.

Kortom, jij:

  • hebt een afgeronde ‘groene’ mbo opleiding of werkervaring in de groene sector;
  • werkt nauwkeurig;
  • hebt een proactieve instelling;
  • beheerst de Nederlandse taal goed in woord en schrift; Engels is een pre;
  • weet je weg te vinden in programma’s als Word en Excel.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder. Meer informatie:

  • Annemarie Weening, Recruiter, 06 2970 6834

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld