Process Operator

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Process Operator

Bijdragen aan de beste groentezaden

Als Process Operator kun je het mooie vak van het desinfecteren van groentezaden echt gaan leren in de praktijk. Onder begeleiding van een ervaren collega leiden we je binnen onze organisatie in sneltreinvaart op tot een volwaardige ‘Process Operator’.

Wat ga je doen als Process Operator?

Als Process Operator zorg je ervoor dat partijen groentezaad grondig gedesinfecteerd en gedroogd worden met behulp van machines. Je stelt de machines in en tijdens de processen let je er op dat alles goed verloopt. Eventuele afwijkingen hierin meld je, na overleg met je directe collega’s, bij je supervisor. Daarna zorg je voor de opslag van de gereed gemelde zaadpartijen. Verder plan je de opdrachten voor jouw afdeling in en verwerk je alle gegevens in de computer of in je handheld. Je wordt uitgebreid ingewerkt in de benodigde technieken. Je zorgt voor een eindproduct dat voldoet aan de kwaliteitsnormen en leveringsvoorwaarden.

Je taken zijn:

 • Voorbereiding van de werkzaamheden, het plannen van de desinfectie & cleaning opdrachten en het vaststellen van prioriteiten in overleg met je collega’s.
 • Uitvoeren van het verwerkingsproces en het zorg dragen voor een juiste wijze van desinfectie & droging van de groentezaden met de beschikbare machines en materialen.
 • Controle van de kwaliteit en beoordelen of het eindresultaat voldoet aan de norm.
 • Opslaanvan de verwerkte zaadpartijen.
 • Preventief onderhoud aan de machines.
 • Onderhouden en schoonhouden van de werkruimtes.

Jouw kracht

Je bent iemand die graag werkt met machines. Je bent resultaatgericht en je neemt verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je enthousiast, leergierig en wil je het vak graag vanuit de praktijk leren. Je kunt je werkzaamheden goed plannen en organiseren en zorgt dat je altijd voldoende tijd hebt om je werk uiterst secuur te kunnen doen. Je volgt nauwgezet protocollen. Concentratie en nauwkeurigheid tijdens je werk is een echt must. Daarnaast kun je uitstekend samenwerken met je collega’s en ben je een echte teamplayer.

Kortom, jij:

 • hebt een mbo 4-opleiding in agrarische of technische richting;
 • hebt 1-3 jaar werkervaring als (machine) operator;
 • hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • kunt met een computer/handheld werken;
 • bent bij voorkeur in het bezit van een heftruckdiploma, of bent bereid deze te behalen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Gebruik daarvoor de button hieronder

Meer informatie:

 • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638 of 06-55220474