Process Specialist Seed Enhancement

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Process Specialist Seed Enhancement

Kwaliteitsprocessen optimaliseren

Voor een soepel proces van de wereldwijde productie van ons groentezaad is de controle op kwaliteit tijdens en na de verschillende bewerkingsprocessen van groot belang.

Door jouw analytische inzicht en gevoel voor kwaliteit, weet jij een team te inspireren om de hoogste kwaliteit uit de Enza Zaden rassen te halen door middel van de juiste opwaarderingstechnieken.

Wat ga je doen als Process Specialist Seed Enhancement?

Als Process Specialist Seed Enhancement zorg jij voor een correcte en tijdige uitvoering van het proces volgens vastgestelde protocollen. Tevens ben jij als de specialist, het eerste aanspreekpunt voor alle medewerkers op de afdelingen Priming en Pelleting op het gebied van kwaliteit. Je weet alles van de benodigde machines en je zorgt ervoor dat de partijen groentezaad de juiste behandeling krijgen. Je denkt na over innovaties en nieuwe technieken. Je stelt machines in en tijdens processen let je erop dat alles goed verloopt. Bij eventuele voorkomende problemen zorg jij ervoor dat het eindproduct voldoet aan de kwaliteitsnormen en leveringsvoorwaarden.

Je taken zijn o.a.:

  • Het uitvoeren van het verwerkingsproces volgens de vastgestelde protocollen en het onder steunen van de Process Operators bij voorkomende problemen.
  • In samenwerking met de leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het up to date houden van het machinepark en het voordragen van voorstellen tot verbetering van processen en het machinepark.
  • Het doen van voorstellen en het updaten van processen en protocollen.
  • Een actieve participatie bij de ontwikkeling en aanpassing van bewerkingen t.b.v. verschillende projecten zowel binnen als buiten de afdeling.
  • Het adviseren van de Supervisor bij technische vragen.

Jouw kracht

Je hebt ruime inzicht in (werk)processen en protocollen binnen een technische zaadverwerkingsomgeving productieomgeving.

Je werkt graag projectmatig en bent resultaatgericht. Verder kan je uitstekend plannen en organiseren, ben je communicatief sterk, stressbestendig en heb je een sterk probleemoplossend vermogen.

Jouw scherpe analytische inzicht zorgt ervoor dat je zaadverwerkingsprocessen productieprocessen begrijpt. Je bent resultaatgericht en je neemt verantwoordelijkheid. Concentratie en nauwkeurigheid tijdens je werk is een echte must. Daarnaast kun je uitstekend samenwerken met je collega's en ben je een echte teamplayer.

Kortom, jij:

  • hebt een mbo+-opleiding afgerond, bij voorkeur in een agrarische of technische richting;
  • hebt 6 tot 8 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en hebt kennis van de opwaardering van zaden;
  • hebt ervaring met het werken met (verwerkings)machines;
  • hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • kunt goed werken met geautomatiseerde systemen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Gebruik daarvoor de button hieronder

Meer informatie: Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638 of 06-55220474