Programme Management Officer

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Program Management Officer

 

Realiseren van de Digitale Transformatie

Door de toenemende digitalisering binnen Enza Zaden wordt effectieve programma uitvoering steeds belangrijker. In dat kader ben je verantwoordelijk voor het bewaken en borgen van effectieve realisatie van het Digitale Transformatie projecten/programma portfolio. Tevens geef je leiding aan de interne en externe I&D (Information & Digitalisation) projectmanagers.

Wat ga je doen als Program Management Officer

De Program Management Officer vormt een kritieke schakel tussen lijnmanagement, projectmanagement en de Board. Hij/zij zorgt voor een eenduidige werkwijze van informatieplanning en portfoliomanagement. Hiervoor is een ervaren manager nodig die verantwoordelijk is voor een goed draaiend projectmanagement bureau.

Het is van groot belang dat de Program Management Officer intensief afstemming zoekt met andere partijen 'op bestuurlijk niveau' waarbij er een zeer grote diversiteit aan belangen (o.a. voor prioritering) onderkend moet worden. Ook afstemming met managers & architecten over strategie & beleid is essentieel. Uitdaging is om van het portfolioproces een continue proces te maken en zo dit proces naar een volwassen niveau te brengen.

De Program Management Officer is in staat de business te helpen, programmabaten maar vooral de Enza Zaden strategie te realiseren. Hij is de trusted advisor en sparringpartner voor de business managers en stelt een programmaplan op en stuurt daarbij op succes. Daarbij weet hij als geen ander de juiste vibe te creëren waarbij het allerbeste uit de mensen binnen de project teams wordt gehaald.

Je verantwoordelijkheden:

 • Nauw samenwerken met de business partners I&D (voor de business groepen Research & Development, Seed Operations, Marketing & Sales en Staff) m.b.t. het tot stand komen van een integraal project/programma portfolio.
 • Verzorgen van managementrapportages en voorbereiding van besluitvormingsprocessen. Bewaken van: toepassing van kwaliteitsstandaarden, risico- en issuebeheersing en onderhoud van de Business Case. Creëren van totaaloverzicht van de voortgang in lopende projecten.
 • Ondersteunen van de I&D Business Partners en de projecten/programma's (samen met Finance) in het rapporteren en managen van budget, kosten- en waarde realisatie.
 • Ondersteunen van de I&D Business Partners en de projecten/programma's in het nemen van (cross functionele) acties en beslissingen.
 • Signaleren van issues en kansen vanuit projecten en het voorstellen van verbeterings- of versnellingsacties op het gebied van scope, budget en capaciteit (business & ICT).
 • Actief op de hoogte blijven van nieuwe concepten, (tool) ontwikkelingen en technieken op het gebied van portfolio, project en programma management. Adviseren van management over de inzet van deze nieuwe technieken en methoden.
 • Bewaken van de samenhang tussen de verschillende projecten.
 • Leidinggeven aan intern (4) en externe I&D projectmanagers (2-4).

Het team

Jij gaat werken binnen het onderdeel Information & Digitalisation, waar het PMO-onderdeel van uit maakt. Iedere functie binnen I&D is bij Enza Zaden een onmisbare schakel. Dat betekent dat jouw impact groot is en wij geven je dan ook de ruimte om jezelf en de functie verder te ontwikkelen. Je rapporteert aan de Vice President Information & Digitalisation.

Jouw kracht

Jij begrijpt wat er komt kijken bij het effectief managen en monitoren van programma & en projecten. Je signaleert en schakelt proactief als zaken vertragen of er problemen (dreigen te) ontstaan. Samenwerking is jouw voornaamste uitgangspunt, maar je verliest het menselijke doel nooit uit het oog. Je voelt je als een vis in het water binnen een dynamische omgeving en dealt sociaalvaardig en discreet met verschillende stakeholders. Verandert er plots iets? Geen probleem, jij bent stressbestendig en schakelt snel.

Kortom jij;

 • hebt een diploma op academisch denkniveau, richting (Technische) Bedrijfskunde of ICT;
 • beschikt over ruime ervaring in portfolio/project/programma management waarbij sturing gegeven wordt aan projectteams;
 • bent een excellente projectmanager die hoofdzaken en bijzaken onderscheidt, goed communiceert en de voortgang gewaakt en daarbij in staat is om mensen enthousiast te maken;
 • hebt uitstekende en heldere communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • bent zelfstandig, creatief, werkt systematisch en beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Resultaat- en oplossingsgericht en proactief.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg... maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologie. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

 • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228 -784-638