Projectmanager

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Projectmanager

Bijdragen aan de digitale transformatie

What are you going to do?

Op het kruispunt tussen business en technologie werk jij aan de toekomst van Enza Zaden. Een toekomst waarbij digitalisering de basis vormt voor nog efficiëntere processen en een optimale bedrijfsvoering.

Enza Zaden is bezig met een grote transformatie. Als Projectmanager leidt je uitdagende Digitale Transformatie projecten (zoals CRM, Supply Chain Planning, Gobal uitrol D365, Smart Data Platform, Cloud transitie etc.) om de business te ondersteunen met het realiseren van een adequate en efficiënte informatievoorziening. Je stelt samen met de business en de collega’s binnen Information & Digitalisation projectplannen op, rekening houdend met de balans tussen wat nodig is en wat mogelijk is.

Je zorgt ervoor dat uiteenlopende Digitale Transformatie projecten op een zo effectief mogelijke manier worden geïmplementeerd en beheerd. Daarbij begeleid je het projectproces volgens de overeengekomen projectdoelstellingen. Dit doe je door goed te sturen op inhoud, mens en resultaat en daarbij ben je intensief betrokken bij de vormgeving, realisatie en invoering. 

De projectmanager bezit de vaardigheid om een organisatie voor te bereiden op en te begeleiden tijdens complexe implementaties en transformaties waarbij diverse afdelingen goed met elkaar moeten samenwerken. De projectrisico's worden in kaart gebracht en worden juist gemanaged en indien gewenst afgestemd met stakeholders. Tevens speel je een cruciale rol om de programma en project vaardigheden binnen Enza te vergroten.

Overall, zorgt de Projectmanager voor een voorspelbare en beheersbare oplevering van processen en digitale ondersteuningsmiddelen.

Your power

Met een duidelijke visie en realisatiekracht binnen de Digitale Transformatie, zet jij als ervaren Projectmanager projecten binnen Enza Zaden strak neer. 

Wij zijn continu in beweging en hectische situaties ga jij daarbij niet uit de weg. Je houdt overzicht in onze bedrijfsprocessen en brengt structuur aan. Je geeft richting én werkt goed samen op verschillende niveaus zowel binnen de organisatie als met de stakeholders. Je bent een stevige onderhandelaar met een sterk oplossend vermogen. Je hebt een coachende stijl van leiding geven en ziet de rol van Projectmanager naast de projectrealisatie doelen als een rol om projectteam leden te ontwikkelen en te coachen.

Kortom, jij;
  • hebt hbo- of academisch werk- en denkniveau;
  • hebt meer dan 5 jaar ervaring in het managen van maatwerk- en pakketselectie projecten, internationale trajecten hebben hierbij een pre;
  • hebt kennis en/of ervaring met Prince 2 (minimaal Practitionar), ITIL, Agile/SCRUM en ondersteunende methodieken & tools voor plannen en begroten;
  • hebt goed inzicht in het (politiek beladen) spanningsveld waarbij ICT-dienstverlening ondersteunend is aan de business;
  • hebt algemene kennis van het ICT-domein, van ontwikkeling tot en met beheer.

Our power

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat. 

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 


 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

Meer informatie:

Martine Rook, Recruiter, tel: 06-55220474 of via e-mail; m.rook-wijnker@enzazaden.nl