Safety Control Specialist

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Safety Control Specialist

Safety First!
 

What are you going to do?

Binnen de afdeling Seed Processing wordt door middel van gebruik van de juiste technieken en recepten het zaad behandeld om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Als Veiligheidsmedewerker binnen deze afdeling ben je verantwoordelijk voor het waarborgen en verbeteren van de veiligheid van de collega’s tijdens het uitvoeren van deze processen.
Binnen de kernwaarden van Enza Zaden staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. We willen daarom continu blijven verbeteren om onze organisatie nog veiliger in te richten. De Veiligheidsmedewerker heeft als belangrijke uitdaging om samen met de naaste collega’s op de werkvloer kansen te signaleren om het veiligheidsniveau binnen de afdelingen te verhogen. Wij zien veiligheid dus niet als noodzakelijk kwaad, maar  juist  als een middel om het verbeterpotentieel van de Seed Processing afdeling inzichtelijk te maken en daarmee aan de slag te gaan. In plaats van passief te kijken of er wordt voldaan aan alle protocollen en instructies en lijstjes af te vinken, ben je als Veiligheidsmedewerker van toegevoegde waarde. Dit door samen met je collega’s, aan de hand van o.a. observaties en analyses, de kansen inzichtelijk te maken en de afdeling Seed Processing te helpen een verbeterslag te maken. 
In deze afwisselende rol ben je dus veel op de werkvloer te vinden, voer je periodieke controlerondes en audits uit, stel je rapportages op, signaleer je afwijkingen en draag je bij en zie je toe op het opvolgen van actiepunten en tekortkomingen ten aanzien van incidenten of opmerkingen uit audits en RIE’s. Daarbij neem je deel aan verbeterprojecten op het gebied van veiligheid en fungeer je als ‘Safety’ aanspreekpunt en vraagbaak op de afdeling. 
 

Your power

Jij hebt een passie voor het verbeteren van veiligheid bij voorkeur binnen een technische productieomgeving. 
Je hebt een sterk vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en op een natuurlijke wijze mee te nemen in jouw kennis en overtuiging van veiligheid. Verder ben je administratief goed onderlegd en weet je procesbeschrijvingen en rapportages makkelijk te doorgronden. Je bent communicatief sterk en collega’s omschrijven jou graag als energiek en behulpzaam.

Kortom jij;
  • hebt een afgeronde mbo-opleiding, bij voorkeur richting Veiligheidskunde;
  • beschikt over 3-5 jaar vergelijkbare ervaring als Veiligheidskundige binnen een productieomgeving;
  • vindt het belangrijk om de veiligheid van collega’s op de werkvloer te garanderen;
  • werkt nauwkeurig, bent resultaatgericht en besluitvaardig;
  • vergaart alle relevante informatie op het gebied van Veiligheid en Arbo voor het verbeteren van de afdeling.

Our power

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.
 
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat. 

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

 Meer informatie:
•    Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784638 of 06-55220474.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld