Shipping Specialist Customer Services

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Shipping Specialist Customer Services

Heb jij passie voor de logistieke wereld en beschik je over hands-on mentaliteit?
Kom Enza Zaden dan versterken als Shipping Specialist! 

Wat ga je doen?

Als Shipping Specialist verzorg je de verzending van orders naar diverse landen met de daarbij benodigde exportdocumenten. Hiervoor maak je gebruik van een ERP-systeem en werk je met verschillende programma’s van vervoerders en instanties. 
Je werkt nauw samen met je collega’s van Customer Services en  Distributie. Je houdt jezelf op de hoogte van de in- en externe eisen ten aanzien van de export, zowel op het gebied van douaneformaliteiten als fytosanitaire keuringen. In het verlengde hiervan zorg je ervoor dat de werkinstructies van landeneisen en vervoerders up-to-date-blijven. 
Je onderhoudt dagelijks contact met meerdere vervoerders over nieuwe en reeds verstuurde zendingen. Daarnaast ben je bereid om naast het administratieve- en organisatorische werk ook zelf de handen uit de mouwen te steken.  

Dus jij;
 • Verwerkt exportorders, verricht de factuurcontrole en verzorgt de bijbehorende documenten en certificaten;
 • Coördineert transporten naar onze dochtermaatschappijen en distributeurs en met verzenders over de hele wereld;
 • Hebt contact met transporteurs, ambassades en Kamer van Koophandel;
 • Coordineert i.s.m. distributie de verzending van de orders 
 • Bent verantwoordelijk voor het opmaken van de juiste documenten conform de wet- en regelgeving inzake verzendingen naar landen binnen en buiten de EU;
 • Ondersteunt de Customer Services collega´s en werkt samen met Distributie;
 • Werkt met een ERP-systeem.

Jouw kracht

Je hebt een praktische instelling, bent pro-actief en functioneert prima in zowel teamverband als zelfstandig. Gezien het internationale karakter van de functie beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
In deze hectische functie dien je daarnaast ook zeer nauwkeurig te kunnen werken.

Kortom, jij:
 • hebt een MBO-diploma, richting Economie, Handel of Transport en Logistiek;
 • hebt bij voorkeur kennis van exportactiviteiten;
 • hebt enige kennis van of ervaring met fytosanitaire certificaten en douanewetgeving; 
 • bent absoluut hands-on en bereid om zelf met enige regelmaat de verzendingen gereed te maken.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Contact

Meer informatie:
• Martine Rook, Recruiter, tel; 06-55220474 of via e-mail; m.rook-wijnker@enzazaden.nl

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via onderstaande button.


                   Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld