Stagiair Duurzame inzetbaarheid

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Parttime)

Stagiair Duurzame inzetbaarheid

 

Onderzoeken en analyseren

EnzaActive, fruit vlakbij de werkplek, werkschoenen, gehoorbescherming, veilige werkplekken, Enza Academy, slechts een paar projecten binnen Enza Zaden om te zorgen dat onze medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Ben jij geïnteresseerd in dit onderwerp en vind je het leuk om Enza Zaden hiermee verder te helpen? We horen jouw creatieve ideeën met betrekking tot duurzame inzetbaarheid graag.

Wat ga je doen als stagiair duurzame inzetbaarheid?

Tijdens deze stage ga je onder andere:

  • onderzoeken wat er wordt verstaan onder duurzame inzetbaarheid;
  • projecten rondom duurzame inzetbaarheid binnen Enza Zaden inventariseren en deze overzichtelijk in kaart brengen aan de hand van de 3 pijlers: motivatie en betrokkenheid, arbeidsomstandigheden en training en opleiding;
  • analyseren op basis van de diverse rapporten (0 meting, PMO en MO) waar de behoeften van onze medewerkers liggen;
  • onderzoeken wat de volgende stap(pen) kunnen zijn door o.a. in kaart te brengen wat de duurzaamheidontwikkelingen zijn (al dan niet binnen de sector);
  • de HR Business Partner ondersteuning bieden tijdens lopende projecten rondom duurzame inzetbaarheid.

Samen met jou werken we de stageopdracht uit en je wordt begeleid door een ervaren stagebegeleider. Enza Zaden is niet voor niets gecertificeerd als een great place to work. Uiteraard ontvang je een goede stagevergoeding.

Jouw kracht

Je bent geinteresseerd in het onderwerp duurzame inzetbaarheid en/of je wil jezelf hierin verder ontwikkelen. Je bent nauwkeurig, analytisch, zelfstandig en proactief. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal – zowel gesproken als geschreven.

Kortom, jij:

  • volgt een hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van duurzaamheid, MVO/mensenrechten, milieu, en/of productkwaliteit;
  • bent vanaf september voor minimaal 32 uren per week beschikbaar.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo'n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo'n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega's over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo'n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Meer informatie:

  • Carianne Sanders, HR Business Partner, 0228784653