Supply Chain Specialist, Enkhuizen, fulltime

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Supply Chain Specialist

 

Heb je een passie voor plannen?

Als Supply Chain Specialist zorg je voor een tijdige levering van de juiste hoeveelheid groentezaad. Hierbij ben je internationaal verantwoordelijk voor de logistieke aansturing en het voorraadbeheer van zaadpartijen.

Wat ga je doen?

Als Supply Chain Specialist zorg jij voor een efficiënte continuïteit van alle logistieke en supply chain activiteiten.

Jij bent verantwoordelijk voor het logistiek uitdagende gewas tomaat. Samen met de Supply Chain Assistant bewaak je lead times, kwaliteit, kwantiteit en voorraadniveaus van deze zaden. Je hebt hierbij een lange termijn focus. Je stelt bij wanneer nodig en informeert de betrokken afdelingen over wijzigingen en knelpunten. Hierbij werk je nauw samen met de afdelingen Seed Production en Portfolio Management en vorm je gezamenlijk met deze collega's het Seed Supply Team. Deze functie stelt hoge eisen aan je communicatieve skills. Daarnaast denk je, vanuit jouw expertise in supply chain, mee in het verbeteren van het planningsproces en draai je mee in projecten.

Je werkt in een hecht en informeel team van 19 mensen en rapporteert aan de Supply Chain Manager.

Je taken zijn:

 • Je leidt het Seed Supply team dat verantwoordelijk is voor de voorraadposities en beschikbaarheid van zaden;
 • Je geeft leiding aan de Supply Chain Assistant;
 • Je voorziet de relevante afdelingen binnen en buiten Enza Zaden van informatie over zaadbeschikbaarheid, te verwachte levertijden en je signaleert tekorten en overschotten;
 • Je plant de beschikbaarheid van de research rassen;
 • Je maakt de leveringsplanning van de commerciële rassen op basis van de beschikbare voorraad, lopende orders en prognoses;
 • Je beheert de fysieke voorraad;
 • Je weet de juiste analyses te maken en denkt mee in verbeterprocessen.

Jouw kracht

Door intensief samen te werken met je collega's binnen het Seed Supply Team en door hechte relaties op te bouwen, krijg je inzicht in de verschillende belangen en zorg je dat partijen dichter tot elkaar komen. Uiteraard ben je goed in plannen en organiseren. Verder ben je analytisch sterk en daardoor in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken. Je ziet hoe je processen kan verbeteren en draagt hieraan bij. Je wacht niet af en brengt zelf actief veranderingen op gang, ook sta je open voor ideën van anderen. Je stemt alle processen af met de betrokken afdelingen en bent duidelijk in je communicatie. Je bent resultaatgericht, ondernemend en besluitvaardig en je neemt verantwoordelijkheid.

Kortom jij;

 • hebt een afgeronde hbo-opleiding richting supply chain management of logistiek;
 • hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, ervaring in de agrarische sector is een pré;
 • hebt ervaring met ERP-systemen;
 • overziet complexe processen;
 • werkt nauwkeurig, bent planmatig sterk onderlegd en staat stevig in je schoenen.

Onze kracht

We zijn een groeiend, ondernemend en zelfstandig veredelingsbedrijf van groenterassen. We ontwikkelen op verantwoorde wijze gezonde, innovatieve groenterassen. En produceren en verkopen de zaden daarvan wereldwijd. Grote kans dus dat je regelmatig tomaat, komkommer, paprika, sla of andere groente van ons op je bord vindt. Waar je ook ter wereld bent.

Als medewerker van Enza Zaden heb je wereldwijd meer dan 2000 collega's van 40 nationaliteiten. Goed samenwerken, ondernemerschap tonen en verantwoordelijkheid nemen zijn dan ook voor ons belangrijke vaardigheden die wij terug willen zien bij onze medewerkers. We bieden je een plezierige werkomgeving en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Richt je sollicitatie aan de afdeling HR, via de button onderaan op deze pagina. Neem voor meer informatie contact op met Martine Rook , Recruiter, tel. 0228 – 78 46 38