Team Lead Germination

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands

Team Lead Germination
Kent het germination lab geen geheimen voor jou en weet jij samen met jouw team de kwaliteit van groentezaden te waarborgen?

What are you going to do?

Het Germination lab controleert of onze groentezaden aan de kwaliteitseisen voldoen.
Op dit moment verrichten 22 Technicians per week ruim duizend kiemtesten!

Als Team Lead Germination stuur je een team van tenminste 6 Technicians aan, dit team zal later groter worden.
Je zorgt ervoor dat de Technicians dagelijks het beste uit zichzelf halen door ze te helpen bij hun ontwikkeling, ze aan te sturen, te motiveren en ze te coachen!
Tevens ben je verantwoordelijk voor een strakke planning en duidelijke onderlinge afstemming van de kiemtesten en aanpalende werkzaamheden. Je coördineert de overdracht van erkende NAL-protocollen vanuit onderzoek naar routine en bent medeverantwoordelijk voor implementaties naar de routine.
Jouw kennis van applicaties en daarbij je frisse kijk op methodes zoals LEAN, draagt bij aan de kwaliteitsnaleving- en verbeteringen binnen de afdeling. Je zoekt hierin afstemming met diverse afdelingen, zoals ICT, Stockmanagement en Zaadtechnologie. 

Je zorgt ervoor dat materialen op tijd beschikbaar zijn en hebt een bepalende rol bij het onderhoud en de aanschaf van apparatuur, met name op het gebied van automatisering. Samen met het team zorg je ervoor dat de werkzaamheden en rapportages voldoen aan de gestelde eisen.
Je bent niet bang om buiten de afdeling te treden en aan te schuiven bij projecten en vergaderingen op diverse vlakken: van gewasgerichte meetings tot aan kwaliteitssystemen of facilitaire zaken.
Je vertegenwoordigt het germination lab bij diverse projecten en multidisciplinaire overleggen en rapporteert aan de Manager Germination.
 

Your power

Je hebt, naast inhoudelijke kennis, aantoonbare leidinggevende capaciteiten. Je bent mensgericht, en durft medewerkers aan te spreken op verantwoordelijkheden en gedrag en stimuleert optimale onderlinge samenwerking. Daarbij beschik je over ervaring met het optimaliseren van werkprocessen, zoals automatisering, kwaliteitssystemen en je bent zeer vertrouwd met Excel en andere computervaardigheden.
Zelfstandig werken, creativiteit en ondernemerschap zijn vereiste vaardigheden om deze functie te vervullen.
 
Kortom, jij hebt;
  • een hbo-diploma, bij voorkeur HLO en beschikking over een Green Belt certificaat;
  • 3-5 jaren leidinggevende ervaring in een laboratorium;
  • ruime kennis en ervaring  van automatisering en rapportage tooling;
  • analytische vaardigheden, een pragmatische instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift;
  • affiniteit met de groene sector.
 
 

Who are we?


 

Our power

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.
 
Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 
Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.
 

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.
 Meer informatie:
• Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784638 of 06-55220474.
Email; m.rook-wijnker@enzazaden.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld