Coordinator Genebank

Vacante

Enkhuizen, Holanda - Estudiante, pasante no titulado (Medio tiempo)

Coordinator Genebank


Beheer en administratieve verwerking van genenbankmateriaal

Wat ga je doen?

De genenbank beheert een grote collectie groentezaden. Deze collectie vormt een belangrijke bron van genetische diversiteit. Diversiteit die noodzakelijk is voor onze veredelingsprogramma’s. Als Coördinator Genebank ben je verantwoordelijk voor de verwerking van het genenbankmateriaal. Zo draag jij bij aan het op verantwoorde wijze ontwikkelen van gezonde, innovatieve groenterassen.

Als Coördinator Genebank houd je overzicht over alle gewascollecties. Je zorgt dat zaden onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen en dat alle processen rond het collectiebeheer soepel verlopen. Dit betekent dat je voor aanvragen de zaden verzamelt uit de zaadkluis en nieuw binnengekomen zaden registreert en opbergt in de zaadkluis. We hebben een zaadkluis van 15 graden en van -20 graden, dus zo af en toe zul je in een koude omgeving werken (waarbij je speciale kleding draagt). Naast voorraadbeheer en voorraadadministratie zorg je voor het wegen en tellen van de zaden voor de zaadgezondheidstoesten. Je onderhoudt contact met verschillende afdelingen (laboratoria en veredeling) en bent het aanspreekpunt voor interne gebruikers. Ook onderhoud je de genenbankdatabase, waarin je de ontvangst van de zaden vastlegt en de resultaten van de kiemkracht administreert. Door jouw aanpak zorg je voor een tijdige verzending van zaden met alle benodigde documenten. Tevens rapporteer je tijdig als de voorraad zaden kleiner wordt.

Het betreft een parttime positie, voor 32 uur per week. Je rapporteert aan de Supervisor Genebank.

Jouw kracht

Je beschikt over heldere, communicatieve vaardigheden. Je bent praktisch en kan goed met cijfers omgaan. Je werkt nauwkeurig volgens voorgeschreven procedures en stelt vragen bij onduidelijkheden. Zo kunnen collega’s erop vertrouwen dat het werk goed is uitgevoerd. 
Je werkt graag in teamverband, maar pakt ook zelfstandig werkzaamheden op en denkt mee met jouw collega’s. Je hebt een flexibele instelling en een positieve en gemotiveerde mindset. Tevens houd je ook bij drukte het overzicht en stel je de juiste prioriteiten. Het is een plus als je affiniteit hebt met het werken met zaad.

Kortom, jij:
  • hebt MBO-niveau;
  • je werkt accuraat;
  • bent een gevorderd MS office gebruiker (Excel en Word);
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal (Engels is een plus).

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt. 

Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2000 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.  

Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze pagina op LinkedIn

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via de Solliciteer knoppen.

Meer informatie:
Annemarie Weening, Recruiter, 06 29 70 68 34
E-mail: a.weening@enzazaden.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld