Adviseur Interne Communicatie

Vaga

Enkhuizen, Holanda (Fulltime)

Adviseur Interne Communicatie

Communicatie / Advies / Verbetering
 

Wat ga je doen?

De ambitie van de staffunctie Corporate en Interne Communicatie is om bij te dragen aan een sterke reputatie van Enza Zaden en aan verbinding tussen organisatie en medewerkers.

Dit doen we door de organisatie - en in het bijzonder leidinggevenden- te helpen om de communicatiebehoefte van belangrijke doelgroepen beter te begrijpen. En hen te stimuleren en te ondersteunen om op die behoefte in te spelen door communicatie op een authentieke, consistente en effectieve manier in te zetten.

Als Adviseur Interne Communicatie speel je daarbij een belangrijke rol.

Voor een aantal toegewezen projecten en organisatieonderdelen, opereer je als partner van het (project)management. Dit betekent dat je samen met hen doelstellingen en uitdagingen helder krijgt, belangrijke doelgroepen identificeert en hun behoeften op het gebied van communicatie in kaart brengt. Vervolgens vertaal je dit naar communicatieplannen, die je samen met de lijn uitvoert.

Je bent daarnaast voor hen het aanspreekpunt voor algemene communicatievraagstukken, je maakt hen bewust van de toegevoegde waarde van communicatie en je geeft (on)gevraagd advies hoe zij dit het beste kunnen toepassen. Je doet dit alles in lijn met de interne en corporate communicatiestrategie en corporate branding van Enza Zaden.

We zijn erop gericht om de kwaliteit van onze corporate en interne communicatie continu te verbeteren. Daaraan zal jij ook een bijdrage leveren. Dit doe je door het effect van de communicatieactiviteiten te monitoren en te evalueren. En door te signaleren waar verbeteringen plaats kunnen vinden in de interne processen. Daarnaast help je mee aan de ontwikkeling van wereldwijd beleid, processen, procedures en toolkits en zie je erop toe dat deze consistent toegepast worden binnen Enza Zaden.

Het spreekt voor zich dat je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen in het eigen vakgebied en dat je jezelf continue wilt blijven ontwikkelen.

Je komt te werken in een leuk, professioneel en groeiend team. Jouw inbreng zal hierin ook belangrijk zijn. Mede door jouw positieve persoonlijkheid bouw je mee aan de mooie toekomst van de communicatiefunctie. Je rapporteert aan onze Global Corporate Communications Manager.
 

Jouw kracht

Je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van Communicatie of een andere relevante richting. Je werkt al minimaal 3 jaar in een soortgelijke functie. Je bent nieuwsgierig en houdt van “bouwen”. Je bent goed in adviezen geven hoe je communicatie toepast binnen de organisatie. Ook heb je het vermogen om mensen te motiveren en het bewustzijn te vergroten binnen je vakgebied. Je bent communicatief zeer vaardig in zowel het Nederlands als het Engels. Ook heb je een open enthousiaste persoonlijkheid waarmee je bijdraagt aan de goede sfeer op de afdeling.

Kortom, jij:
  • hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding (Communicatie, of relevante andere richting);
  • hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • communiceert uitstekend in het Nederlands en Engels
  • hebt goede adviesvaardigheden;
  • hebt een positieve en enthousiaste instelling.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.
Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2000 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.
Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze pagina op LinkedIn.
 

Contact

Meer informatie:

  • Sandra Hoeneveld, Corporate Recruiter, 06 – 15 54 09 56

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld