Regional Demand Planner

Vaga

Enkhuizen, Holanda (Fulltime)

Regional Demand Planner

Demand Planning |Sales | Continuous Improvement | Data Awareness | Stakeholder Management 

Wat ga je doen?

Als onze Demand Planner speel je een belangrijke rol in onze nieuwe Demand Planning afdeling om het operationele en financiële succes van Enza Zaden te verzekeren.

Je bent verantwoordelijk voor alle forecasting activiteiten. Je verzamelt alle kwantitatieve en kwalitatieve gegevens en stelt een demand plan op dat wordt gebruikt om aanbod, capaciteit en financiële besluitvormingsprocessen aan te sturen. Op basis van historische verkopen voorspel je de toekomstige vraag van klanten. Je weet hoe je de introductie van nieuwe producten en de vraagprognoses op korte en middellange termijn moet beheren. Hiermee stuur je het demand planning proces binnen de S&OP-cyclus en daag je je verkooppartners uit op hun input.

Je werkt nauw samen met de verkoopteams om de forecast te verrijken en zorgt voor afstemming op verschillende niveaus in de organisatie, zoals de Regionale (Subsidiary) Verkoopmanagers en de Regionale Verkoopdirecteuren. Je bouwt en onderhoudt gemakkelijk relaties en partnerships. Je analyseert de relatie tussen verkoopactiviteiten, nieuwe productintroducties en de seizoensgebonden invloed op de productvraag om tot nauwkeurige prognoses te komen die je omzet in KPI's om voortgang en succes te monitoren. Voortdurende verbetering en nauwkeurigheid van de voorspelling zijn twee centrale aspecten van dit proces. Met jouw ervaring ken je de beste manier om samen te werken met de verkoopteams, kansen te grijpen en processen te leiden.

Je hebt een sterke visie op het bepalen en opbouwen van inzicht in toekomstige verkoopverwachtingen. Dit omvat het voorbereiden en leiden van de Regional Demand Review, het maken en onderhouden van prognosemodellen, het integreren van business intelligence en input van verkoop, portfoliobeheer, financiën, klantenservice en andere bronnen. De Regional Demand Planner is het Supply Chain integratiepunt in de commerciële organisatie en speelt een cruciale rol binnen de business unit Marketing & Sales. Je hebt het vermogen om succesvol te communiceren met beide delen van de organisatie.

Samen met je toekomstige collega, de Global Demand Planning Manager, weet je deze nieuwe afdeling vorm te geven. Je rapporteert rechtstreeks aan hem.

Enza Zaden zet grote stappen in het digitaliseren van onze organisatie en jij, als onze Regional Demand Planner, zal het voortouw nemen in het coachen van jouw stakeholders in het begrijpen en toepassen van relevante data op het gebied van demand planning. Op basis van de analyses kun je de juiste richting en beslissingen nemen.
 

Jouw kracht

Wij zoeken een sterke professional die deze nieuwe rol binnen Enza Zaden vorm kan geven. Je bent van nature een echte netwerker en je bent nieuwsgierig, waardoor je de juiste vragen weet te stellen. Je hebt sterke analytische vaardigheden met een scherp oog voor detail. Je hebt de vaardigheid om data om te zetten naar informatie en je kan gedetailleerde rapporten produceren.

Tot slot overzie je complexe processen en beschik je over uitstekende en duidelijke communicatieve vaardigheden in het Engels. Je zoekt naar de best mogelijke manier om doelen te bereiken en kan goed verbinden en samenwerken met zowel interne als externe stakeholders. In deze uitdagende functie bieden wij jou de mogelijkheid om na een gedegen inwerkperiode deels vanuit huis te werken.

Kortom, jij;
  • hebt een Master of Bachelor in Supply Chain, Engineering, Bedrijfskunde of aanverwant vakgebied;
  • hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen vraag- of aanbodplanning of een andere gerelateerde achtergrond;
  • kan veranderingen initiëren, beheren en leiden en continue verbetering stimuleren;
  • hebt ervaring met het gebruik van geïntegreerde planningssystemen en ERP-systemen;
  • brengt sterke vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement, je bent een uitstekende analytische en conceptuele denker.

 

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt. 

Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2000 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.  

Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze pagina op LinkedIn

Contact

Contact Info
Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via de Solliciteer knoppen.

Meer informatie:
  • Sandra Hoeneveld, Corporate Recruiter, 06 15 54 09 56