Assistant Logistic

Vacancy

Enkhuizen, The Netherlands (Fulltime)

Assistant Logistic

 

Ons logistieke proces draagt bij aan de beste zaden

Bij Enza Zaden ontvangt de afdeling Warehouse & Receipt de binnengekomen zaden. Dat gebeurt zowel fysiek als administratief, zodat aansluitende processen probleemloos kunnen starten. Als Assistant Logistic ontvang je de partijen groentezaad en weet je als geen ander de weg in ons magazijn. Vanuit het magazijn zorg je ervoor dat het groentezaad op tijd en in de juiste hoeveelheid klaargezet wordt.

Wat ga je doen als Assistant Logistic

Als Assistant Logistic werk je mee aan alle onderdelen van het ontvangstproces. Dit zijn zowel praktische als administratieve werkzaamheden. Je werkt met 3 collega’s in een team en pakt alle logistieke taken op die nodig zijn. Jouw flexibele inzetbaarheid zorgt ervoor dat alle processen goed verlopen.

Je rapporteert aan de Assistant Supervisor Warehouse & Receipt.

Je taken zijn o.a.:

 • Het ontvangen van leveranciers en andere externe partijen;
 • Het onderhouden van duidelijke communicatie met interne klanten;
 • Het verwerken van binnengekomen zaadpartijen en het verzorgen van de logistieke afhandeling door gebruik van onder andere de hef- en/ of reachtruck;
 • De bemonstering- en de bewerkingen van groentezaad samples;
 • Het verwerken van opdrachten via een handheld.

Jouw kracht

Kortom, jij;

 • hebt een opleiding op mbo-niveau 4, bij voorkeur in de logistieke richting;
 • beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • kunt goed met een computer werken;
 • bent bij voorkeur in bezit van een hef en/ of reachtruckdiploma;
 • bent bereid om opleidingen die essentieel zijn voor deze functie te willen volgen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld.  Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!  Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.  We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling, via onderstaande button. Meer informatie:

 • Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784638

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld